Zorgpad

In het Centrum voor Complexe Knie Instabiliteit van het Erasmus MC wordt u door een gespecialiseerd team behandeld.

 

De zorg wordt uitgevoerd in het CCKI in het Erasmus MC. Het team dat u behandelt bestaat naast de orthopedisch chirurgen uit radiologen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en medisch specialisten in opleiding uit het Erasmus Medisch Centrum.

De revalidatie na uw ziekenhuisverblijf wordt uitgevoerd door Spomed, tevens onderdeel van het CCKI.

CCKI Erasmus

Een grondige en nauwkeurige diagnose is van groot belang bij de behandeling van deze gecompliceerde knieblessures. Een juiste diagnose, inclusief identificatie van de mogelijk beschadigde structuren (zoals vaat- of zenuwstelsel), is een van de belangrijkste uitdagingen bij de behandeling van deze letsels.

 

Het vergt hoogwaardige specialistische kennis en ervaring om deze letsels snel en nauwkeurig te diagnosticeren en adequaat te behandelen. Dit gebeurt multidisciplinair met de afdelingen vaatchirurgie en plastische chirurgie.

 

 

 

CCKI Spomed

In het revalidatieprogramma worden stappen gemaakt die worden bepaald zowel door tijd als door specifieke persoonsgebonden en letselgebonden criteria. Er wordt voortdurend rekening gehouden met de complexiteit van het letsel, hersteltijd van weefsel en de specifieke kenmerken van het trauma en de kenmerken van de patiënt.

Persoonlijk zorgpad

Individuele patiënten zullen in het herstel verschillende zorgpaden bewandelen en met verschillende snelheden vooruitgaan.

Specifieke tijdgebonden immobilisatiemethoden, beperkingen en voorzorgsmaatregelen worden gegeven om het genezende weefsel en de chirurgische reparatie/reconstructie te beschermen.

 

Daarnaast is het herstel van deze hoog complexe letsels afhankelijk van vele variabelen zoals leeftijd, bijkomend letsel, gezondheidstoestand vóór het letsel, therapietrouw, weefselkwaliteit en ernst van het letsel.

Fases

Het individueel afgestemde stappenplan bestaat uit een aantal fasen:

  • Onbelaste immobilisatie periode
  • Belaste immobilisatie periode
  • Opbouw van functie en dagelijkse functionaliteit van de knie
  • Opbouw spierfuncties en kniefuncties voor intensiever belasten
  • Optimalisatie kniefunctionaliteit voor dagelijks gebruik, werk en passende sportbelasting

Controleren

Multidisciplinaire poliklinische controles monitoren het hersteltraject. Deze vinden plaats in het Erasmus MC of bij Spomed.

Reguliere controles vinden plaats op 6 en 12 weken en na 6 en 12 maanden na de operatie of trauma.